Coaching voor onderwijsprofessionals

Ante Coaching biedt docenten en leidinggevenden in het onderwijs coaching op maat.

Ante Coaching begeleidt leerkrachten en leidinggevenden om persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Door mijn ervaring als leerkracht en leidinggevende in het Primair en Voortgezet onderwijs weet ik hoe belangrijk het is om jezelf te blijven ontwikkelen.

Coaching voor leerkrachten/docenten en leidinggevenden

Als leerkracht hou je veel ballen in de lucht. Hoe fijn is het om samen met een coach te kijken waar jouw talenten liggen en hoe je jezelf nog meer in je kracht kan zetten, zodat jij met plezier in je werk staat!

Bij coaching in het onderwijs kan je denken aan coaching in de klassenpraktijk, coaching als leidinggevende of vraagstukken daarbuiten. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van je werk om meer rust te ervaren in jouw werkzaamheden. Of het lijkt je prettig om eens met een sparringpartner te kijken naar de mogelijkheden voor jou. Wellicht heb je ambities om een stap verder te zetten.

Door middel van coachsessies gaan we op onderzoek uit naar wie jij bent en wat jij nodig hebt om goed tot je recht te komen en met plezier jouw werk te kunnen doen. Als jij als onderwijsprofessional met passie jouw werk kan doen, dan heeft dit zeker een uitwerking op de leerlingen in jouw school. Door mijn ruime ervaring in het onderwijs, weet ik waar je in het onderwijs mee te maken hebt. We bepalen samen wat voor jouw coachvraag de juiste aanpak is.

Coaching on the job

In jouw werksituatie kijken we naar een ontwikkelvraag die je hebt binnen jouw werk. Via coachsessies en observaties ondersteunt de coach je in jouw ontwikkeling als docent. Je gaat op onderzoek uit naar wie je bent en welke leerkracht jij bent, wat je wil en hoe je dit gaat bereiken. Er wordt ingezoomd op jouw klassenmanagement, didactiek en interactie met de leerlingen. Dit kan door observaties mét of zonder beeld. De coach is geschoold in videobegeleiding in de klas.

We gaan kijken hoe we jouw specifieke kwaliteiten en talenten op de juiste wijze in kan zetten om nog meer effectief leraargedrag te kunnen ontwikkelen. Een docent die stáát voor de klas, heeft leerlingen die zich met vertrouwen laten leiden. Aan het einde van dit traject heb je een concrete en zichtbare kwaliteitsslag kunnen maken in jouw leerkrachtengedrag.

Aanbeveling

De coachingsessies waren verhelderend en lieten mij bewuster naar mijn eigen kunnen kijken. De ruimte die ik kreeg om mijn eigen waarheden te vinden en de bevestiging die ik kreeg van Ann, zorgden ervoor dat ik op een andere manier naar mijzelf kan kijken. Niet vanuit de "Wat moet beter..."-stand maar meer vanuit "Wat gaat al goed en waarom moet dat beter?" Hoewel ik normaal erg wars ben van ellenlange (verbeter)sessies, vond ik bij Ann integriteit en een groot gevoel van vertrouwen zonder het oordelende karakter dat ik bij andere coaches wel eens heb gevoeld. Ik vond de combinatie van observaties in de groep en coachsessies erg prettig.

Lees meer ervaringen

Wil je meer informatie over persoonlijke coaching?

Vul onderstaand formulier in, dan neem ik spoedig contact met je op

Ik praat je graag bij, volg het laatste nieuws

Aangesloten bij

TMA
NOBCO